web analytics

Dopesick bij Disney+

DopesickVanaf vrijdag 12 november is bij Disney+ de Amerikaanse dramaserie Dopesick te zien. De serie telt acht afleveringen.

Een deel van de serie speelt zich af in de jaren 90, waarin we zien hoe mijnwerker Betsy (Kaitlyn Dever) het medicijn Oxycontin krijgt voorgeschreven door haar huisarts Dr. Samuel Finnix (Michael Keaton) die op zijn beurt weer in de boter is gebraden door de verkoper van Purdue Pharma Billy (Will Poulter). In die tijd maakt Oxycontin een grote sprong als een gezonde pijnstiller waarbij de kans op verslaving maar één procent zou zijn, iets wat later blijkt totaal niet blijkt te kloppen. Ook zien we hoe het Richard Sackler (Michael Stuhlbarg), het meesterbrein achter het medicijn, vergaat.

Enkele jaren later zien we hoe de advocaten Rick Mountcastle (Peter Sarsgaard) en Randy Ramsmeyer (John Hoogenakker) proberen de verslavingsepedimie die is ontstaan aan banden te leggen. Ze starten met een onderzoek naar misleiding van Purdue Pharma, maar het duurt lang voordat ze echt een zaak hebben. Ze gebruiken het werk van drugsagent Bridget Meyer (Rosario Dawson) die al eerder haar pijlen op het bedrijf had gericht.

Dopesick is vanaf 12 november elke vrijdag te zien bij Disney+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven