web analytics

Dertien series om naar uit te kijken in 2020

Avenue 5In 2020 verschijnen er weer een hoop nieuwe series. Hieronder een lijstje met dertien series om naar uit te kijken. Het jaar begint goed met een nieuwe versie van Dracula, een Nederlandse Netflix-Original en keren Hugh Laurie en Jason Segel terug op onze beeldschermen.

 • Dracula
  Deze Britse serie over Dracula is gemaakt door dezelfde makers van Sherlock, dus de verwachtingen zijn hoog. We zien Jonathan Harker (John Heffernan) die naar Hongarije is gegaan en een traumatische ervaring heeft met Graaf Dracula (Claes Bang) in zijn kasteel. Ook zien we hoe Dracula het gevecht aangaat met de afstammelingen van vampierjager Van Helsing.

  Dracula is vanaf 1 januari te zien bij BBC One en vanaf 4 januari bij Netlix.

 • Everything’s Gonna Be Okay
  In de Amerikaanse komische serie Everything’s Gonna Be Okay, van Josh Thomas die ook verantwoordelijk was voor de Australische serie Please Like Me, zien we dat de 25 jarige Nicholas (Josh Thomas) niet echt de beste broer is voor zijn twee tiener halfzussen waarvan er eentje autisme heeft. Maar hij wordt gevraagd om hun voogd te zijn als hun vader terminaal ziek blijkt te zijn.

  Everything’s Gonna Be Okay is vanaf 16 januari in de Verenigde Staten te zien bij Freeform

 • Ares
  In 2020 verschijnt ook een Nederlandse Netflix-serie: Ares. In de serie gaat het over de vrienden Rosa (Jade Olieberg) en Jacob (Tobias Kersloot) die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in Amsterdam. Daar maken ze kennis met een werels vol rijkdom en macht, maar het blijkt niet zonder gevaar te zijn. De plek blijkt gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden en om bij de Amsterdamse elite te horen moeten ze een prijs betalen.

  Ares is vanaf 17 januari te zien bij Netflix

 • Avenue 5
  In januari verschijnt de komedie Avenue 5, van de bedenker van Veep. De serie speelt zich veertig jaar in de toekomst af waar ruimtetoerisme normaal is geworden. Ryan Clark (Hugh Laurie) is de kapitein van het schip, Herman Judd (Josh Gad) is de biljonair achter Avenue 5 die denkt alles te weten. Als het ruimteschip technische problemen krijgt op de acht weekse reis rond Saturnus moet Ryan de passagiers kalm houden en de medewerkers de problemen oplossen waar ze niet helemaal voor geschikt zijn.

  In Nederland is de serie bij Ziggo Movies & Series XL vanaf 20 januari te zien.

 • High Fidelity
  Streamingdienst Hulu komt met een televisie-versie van High Fidelity, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby en de film met Jack Black. In deze versie speelt Zoe Kravitz de rol van Rob, de eigenaar van een platenzaak in Crown Heights in Brooklyn. We krijgen haar vijf vorige relaties te zien door de muziek en de popcultuur die om haar heen is te zien, en raakt ze in paniek over de terugkeer van een ex in de stad.

  High Fidelity is in de Verenigde Staten vanaf 14 februari te zien bij Hulu.

 • Dispatches From Elsewhere
  Bij AMC verschijnt in maart de dramaserie Dispatched From Elsewhere, de serie is geschreven door Jason Segel, die ook de hoofdrol speelt en daardoor weer voor het eerst sinds het einde van How I Met Your Mother weer op tv te zien is. De serie gaat over vier normale mensen die het idee hebben dat er iets mist in hun leven. Als ze bij elkaar komen door een puzzel in het alledaagse leven besluiten ze de uitdagingen aan te gaan en komen er achter dat het mysterie dieper reikt dan dat ze ooit voor mogelijk hadden kunnen houden.

  Dispatches From Elsewhere verschijnt in de Verenigde Staten op 1 maart bij AMC

 • Belgravia
  In de historische dramaserie Belgravia, van de schrijver van Downton Abbey, zien we hoe James en Anne Trechard, die rijk zijn geworden door de handel uitgenodigd worden voor een bal van Duccess of Richmond. Hun dochter Sophia is opgevallen bij Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van de rijkste en prominentste familie van Engeland. Vijfentwintig jaar later, als de twee families zijn gesetteld in Belgravia blijken de gebeurtenissen van het bal nog steeds zijn invloed te hebben op het heden.

  Belgravia is in 2020 te zien in het Verenigd Koninkrijk bij ITV

 • Normal People
  De serie Normal People is gebaseerd op het boek ‘Normale mensen’ van Sally Rooney. In de serie volgen we de liefde tussen Marianne (Daisy Edgar-Jones) en Connell (Paul Mescal) die allebei uit een klein stadje in het westen van Ierland wonen. Op de middelbare school is hij populair en wordt hij door iedereen aardig gevonden, terwijl zij nogal eenzaam en intimiderend is. Ze komen met elkaar in contact als Connell zijn moeder ophaalt van haar baan als werkster van het huis van Marianne. Een jaar later studeren ze allebei in Dublin. Marianne is helemaal op haar plek in de nieuwe sociale kringen terwijl Connell aan de zijlijn onzeker en verlegen is.

  De serie telt twaalf afleveringen en zal ergens in 2020 verschijnen in de Verenigde Staten bij Hulu en in het Verenigd Koninkrijk op BBC Three en later BBC One.

 • Outer Banks
  De tienerserie Outer Banks gaat over een groep vrienden van de verkeerde kant van de stad die Pogues genoemd worden. John B (Chase Stokes), is de leider van de groep en zijn vader is vermist nadat hij een gezonken schip wilde bergen. Hij wil op zoek naar zijn vader en overtuigd zijn vrienden om met hem mee te gaan. Op die zoektocht vinden ze een schatkaart naar een lang verborgen schat en het blijkt een onvergetelijk zomeravontuur te worden.

  Outer Banks verschijnt in 2020 bij Netflix

 • Bridgerton
  In Bridgerton volgen we de machtige familie Bridgerton in een wereld vol ingewikkelde regels en dramatische machtsspelletjes. De familie bestaat uit acht broers en zussen die zich een weg door de upper class moeten banen om op zoek te gaan naar romantiek, avontuur en liefde. De serie is gebaseerd op de succesvolle romans van Julia Quinn en wordt geproduceerd door Shonda Rhimes, de bedenker van onder andere Scandal en Grey’s Anatomy.

  Bridgerton verschijnt in 2020 bij Netflix

 • The Eddy
  Regisseur Damien Chazelle, bekend van de Oscar-winnende films Whiplash en La La Land komt in 2020 met de Netflix-serie The Eddy. In de serie volgen we het verhaal van een verlieslijdende jazzclub in Parijs en de mensen die daar werken. De eigenaar is Elliot Udo (André Holland), een getalenteerde jazz pianist uit New York die emotioneel nog volwassen moet worden. Hij heeft een knipperlichtrelatie en zal nu echt volwassen moeten worden als zijn vijftienjarige dochter (Amandla Stenberg) op de stoep staat.

  The Eddy verschijnt ergens in 2020 op Netflix

 • Run
  Bij HBO verschijnt de komische thriller Run waarin we Ruby Dixie (Merritt Wever) volgen, een vrouw die een alledaags leven leidt. Maar dan krijgt ze op een dag een sms om een pact uit haar jeugd uit te voeren. Met haar ex heeft ze jaren geleden afgesproken dat één van de twee ooit het woord Run naar elkaar toesturen dat ze elkaar opzoeken en verdwijnen uit hun eigen leven. De serie moet ergens in 2020 verschijnen en is dan waarschijnlijk in Nederland bij Ziggo in het Movies & Series XL-pakket te zien.
 • Falcon and the Winter Soldier
  Op Disney+ is dit jaar de Marvel-serie Falcon and the Winter Soldier te zien, de serie speelt zich af na Avengers:Endgame en Steve Rogers stopt als Captain America en geeft zijn schild aan Sam Wilson (Anthony Mackie). We zien hoe en of hij de nieuwe Captain America gaat worden. Ondertussen heeft Bucky Barnes (Sebastian Stan) een nieuwe arm gekregen en hij is niet meer onder invloed van Hydra. Als hij niet zo jaloers zou zijn dat Sam de opvolger van Captain America wordt zouden ze een goed duo zijn.

  Het is nog onbekend wanneer Falcon and the Winter Soldier bij Disney+ te zien is, maar de verwachting is aan het einde van 2020.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven