web analytics

Deense oorlogsserie 1864 bij Fox

1864Vanaf vrijdag 5 februari zendt Fox de Deense oorlogsserie 1864 uit. We wisselen tussen 1850/1860 en 2014. De serie telt tien afleveringen en is vijf weken lang te zien bij Fox.

In 2014 is Claudia (Sarah-Sofie Boussnina) een lastige tiener die haar broer heeft verloren tijdens zijn militaire missie. Als ze met school stopt zoekt ze een baantje en die vindt ze bij Baron Severin (Bent Mejding). Ze moet hem verzorgen, wat lastig is want ze liggen elkaar niet zo. Toch blijft ze en moet ze een dagboek van ene Inge voorlezen. Eerst doet ze dit met tegenzin, maar later raakt ze gefascineerd oor haar verhaal.

In 1850 is de Eeerste Duits-Deense Oorlog voorbij en één van de soldaten die terugkomt van het front is Thøger Jensen (Lars Mikkelsen) die gewond is geraakt aan zijn been. Zijn kinderen Laust en Peter zijn blij, maar niet lang daarna overlijd hun vader en wordt Laust de nieuwe staljongen op het landgoed van de Baron. Didrich (Pilou Asbæk) is de zoon van de Baron en heeft psychische problemen aan de oorlog overgehouden. Peter en Laust leren de dochter van de nieuwe landheer kennen, Inge, de broers raken in haar ban net als Didrich.

In 1860 zijn Laust (Jakob Oftebro) en Peter (Jens Sætter-Lassen) nu jonge mannen en hebben ze allebei een relatie met Inge (Marie Tourell Søderberg), maar als de oorlog tussen Denemarken en Pruisen wordt aangekondigd gaan ze het leger in. De band tussen de broers loopt schade op als Peter erachter komt dat zijn broer en Inge een relatie hebben. Hun wegen scheiden in de oorlog. Aan het thuisfront heeft Inge het moeilijk als blijkt dat ze zwanger is.

1864 wordt vanaf 5 februari elke vrijdag om 22:00 uitgezonden op Fox.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven