Britse miniserie Chasing Shadows bij NPO1

Chasing ShadowsVanaf 23 juli is de Britse miniserie Chasing Shadows te zien. De serie bestaat uit twee afleveringen.

In Chasing Shadows volgen we rechercheur Sean Stone (Reece Shearsmith) die heel goed patronen van menselijk gedrag weet te voorspellen. Alleen begrijpt hij ze totaal niet. Hij is enorm in zichzelf gekeerd en heeft niets met procedures of gevoelens van collega’s. Na wat onenigheid wordt hij overgeplaatst naar de afdeling Vermiste Personen. Hier werkt hij samen met Ruth Hattersley (Alex Kingston), die ondervind dat samenwerken met Sean niet heel makkelijk is.

In de eerste aflevering onderzoeken ze de verdwijning van de 16-jarige Taylor Davis. Alles wijst er op dat het zelfmoord is, maar al snel blijkt dat deze en andere moorden het werk zijn van een seriemoordenaar. Het duo komt in een wespennest van intrige en moordzucht.

In de tweede aflevering (30 juli), onderzoekt Sean de verdwijningszaak van advocaat Steven Eli. Hij probeert een reconstructie te maken van zijn laatste dag. Zo komt hij terecht bij Leonard Vince, een schizofrene seriemoordenaar die in een psychiatrische kliniek zit. Hij weet enorm veel over de verdwijning, maar hij kan het niet gedaan hebben. Dan blijkt ook dat het ziekenhuispersoneel niet geheel zuiver is.

Chasing Shadows is donderdag 23 en 30 juli om 22:05 te zien bij NPO1.

Vanaf 17 oktober 2016 is Chasing Shadows elke werkdag vier keer te zien omstreeks 23:00 op Canvas.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *