web analytics

Britse crimeserie The Interceptor bij BBC First

The InterceptorDe digitale zender BBC First brengt vanaf 20 augustus de Britse politieserie The Interceptor. Het seizoen telt acht afleveringen en werd op BBC One in juni 2015 uitgezonden.

De serie volgt Marcus Ashton (OT Fagbenie) die Ash wordt genoemd en is een politieagent die toegewijd en koppig is.  Dat Ash aan de goede kant van de wet is gebleven is te danken aan zijn vrouw Lorna (Jo Joyner) die ook de moeder van zijn twee kinderen is. Na vijftien jaar van drugsarrestaties krijgt hij de kans om de grote spelers in de onderwereld te arresteren. Hij wordt aangenomen bij UNIT, het team dat  met de meest meedogenloze criminelen van Londen op te sporen en te berechten. Zijn beste vriend is ook zijn politiepartner: Tommy (Robert Lonsdale). Ook hij komt bij het UNIT-team, maar hij weet niet of hij nou wel zo op zijn plek is.
Het UNIT-team bestaat verder uit Kim (Anna Skellern) , een stoere vrouw met een NAVO-officier als vader en drie soldaten als broers. In haar werk doet ze alles op intuïtie en dat maakt haar juist zo goed. Martin (Charlie De Melo) heeft eerder gewerkt bij de MI6, maar dat was niet wat hij er van gedacht had.Bij de UNIT doet hij vooral het surveillance-werk. Valerie (Lorraine Ashbourne) was de mentor van Ash en zit nu ook bij UNIT, ze is de schouder waar iedereen uithuilt en als de gemoederen verhit raken weet ze iedereen te kalmeren. Cartwright (Ewan Stewart) leeft volgens de regel: als er drugs zijn, dan zijn de criminele activiteiten niet ver weg. Hij wil elke organisatie aanpakken door ze telkens op de huid te zitten.

De grote vis waar het team op jaagt is de crimineel Roach (Trevor Eve). Hij staat bovenaan de piramide. Hij rolde de drugswereld in en is gebleven toen hij merkte dat hij er veel geld mee kon verdienen. Hij heeft tientallen bedrijfjes die er voor zorgen dat hij zelf niet te traceren is. Maar toch heeft hij nog ambitie en dat zet hem recht tegenover Ash. Zal hij verder gaan om helemaal tot de top te behoren? Elke aflevering komt UNIT dichterbij om hem te pakken te krijgen, Ash zal moeten beslissen welke prijs hij wil betalen voor de mensen van wie hij houdt als hij echt een verschil wil maken.

The Interceptor wordt vanaf donderdag 20 augustus uitgezonden om 21:00 op BBC First

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven