Absurde komedie Generatie B bij canvas

Generatie BVanaf woensdag 8 februari is bij canvas de absurdistische komedieserie Generatie B te zien. De serie telt zes afleveringen.

In de serie zien we Jonas (Jeroen Van der Ven) die bijna dertig is en om het perfecte vriendje zijn volgde hij zijn vriendin Brulletje (Eva Binon) naar Brussel toen zij aan haar acteeropleiding begon. Maar nu is de relatie voorbij en is Jonas ook nog werkloos.

Maar hij probeert haar terug te winnen en qua werk krijgt hij een baan bij een semilegaal callcenter achter de nachtwinkel van Ibrahaim (Zouzou Ben Chikha). Hij zorgt ook voor een slaapplek en dus slaapt Jonas nu in het te kleine appartement waar ook kindertv-presentatrice Lisa (Ella-June Henrard) en goeroe Sebastiaan (Jeroen Perceval), die een groep activisten (Generation Liberation Army) om zich heen heeft verzameld, woont. Later komt ook de acteur Arend (Mungu Cornelis) bij hen wonen. Hij is de tegenspeler van Brulletje en is geobserdeerd geraakt door Jonas door haar verhalen.

Als de activisten zich meer beginnen te roeren door de komst van hacker Lilith (Efrat Galai) worden ook de groep babyboomers steeds radicaler in hun denkwijze over jongeren en ondernemen wraakacties. Dan is de chaos helemaal compleet.

Generatie B is vanaf 8 februari elke woensdag om 21:45 te zien bij canvas.

Lees ook:

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *