web analytics

Miniserie Die Puppenspieler bij ONS

Vanaf woensdag 29 maart is bij ONS de Duitse historische miniserie Die Puppenspieler te zien. De serie telt twee afleveringen.

De jonge klooster student Richard (Samuel Schneider) groeit als buitenechtelijk kind van de Fugger-familie ver van Augsburg op. Wanneer zijn moeder, de tot het christendom bekeerde Sarazene Zobeida, wegens hekserij op de brandstapel wordt gezet en een vreselijk einde kent, steekt Richard inquisiteur Heinrich Institoris neer.

Wat later slaagt Jakob Fugger (Herbert Knaup) erin de jongen uit de kerker te bevrijden waar hij opgesloten zat. De machtige koopman begint de jongen om te vormen tot een functionerend radertje in zijn familie-imperium. De waaghalzige puber laat de drang naar gerechtigheid echter niet los: hij wil iedereen voor het gerecht brengen die schuld heeft aan de dood van zijn moeder. Ook Jacob doet er alles aan om eindelijk een einde te maken aan de middeleeuwse krachten in de kerk – maar om andere motieven. Om zijn investeringen in nieuwe zaken te beschermen, is hij van plan de volgzame kardinaal Sforza (Jan Messutat) op de pauselijke troon te zetten. In Rome begint een zeer gevaarlijk spel vol intriges, waarbij elke mislukking een dodelijke afloop kan hebben.

Die Puppenspieler is op woensdag 29 maart en woensdag 5 april om 16:00 te zien bij ONS, de herhaling is vrijdag om 19:00 te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven