Komische dramaserie Voor wat hoort wat op één

Voor wat hoort watVanaf tien september wordt op de Belgische zender één de nieuwe komische dramaserie Voor wat hoort wat uitgezonden. Het gaat over vier jongeren die hun taakstraf moeten doen in een bejaardentehuis. Dat is voor de jongeren en de senioren een grote schok. Het zijn twee werelden die flink met elkaar botsen. Maar als er donkere wolken boven de senioren hangen moeten ze de hulp inroepen van de vier jongeren.

Vier jongeren zijn in de problemen gekomen. Nouri (Sahin Avci) heeft een auto gestolen en brokken gemaakt. Roxy (Maxime Vandommele) is betrokken geraakt bij een vechtpartij na een voetbalwedstrijd. Sverre (Jacob Ooghe) is tijdens zijn vluchtpoging bij de politie getasered en Amber (Lize Feryn) heeft een dure parfum gestolen. Deze vier moeten een taakstaf doen in een luxe bejaardentehuis aan de kust: La belle Epoque. Doordat er geen geld is voor extra personeel vindt directrice Viviane (Tiny Bertels) het een goede oplossing om de vier hun taakstraf te laten doen. Voor Vivane is het altijd een droom geweest om een bejaardetehuis te runnen en dat heeft ze kunnen doen door haar huwelijk met rijke zakenman Alain (Günther Lesage) die dat hele plan eigenlijk nooit zag zitten. De rechterhand van Viviane is Joyce (Daisy Van Praet) en het eten is in handen van Gilbert (Wouter Bruneel) de kok van het tehuis en verliefd op Joyce.

De senioren bestaan uit Flo (Chris Lomme) die vol levenslust zit, ze houd nog van haar man Bert (Tuur De Weert) die terminaal ziek is. Flo heeft om die reden dan ook een affaire met Ad (Peter Faber), een dwarsligger die iedereen tegen zich in het harnas jaagt. Maar toch bljken de vrouwlijke bewoners niet ongevoelig te zijn voor zijn charmes. Mia (Marilou Mermans) is zachtaardig en heeft evenseens terminale kanker maar houdt dat liever voor zich. Frans (Jaak Van Assche) is een oud hoogleraar en rector en hij heeft de normen en waarden nogal hoog staan. Hij verzorgt met liefde zijn demente vrouw Maggie (Hilde Uiterlinden) die af en toe een helder moment heeft, maar meestal koppig en kinderachtig is.

Als het bejaardentehuis La belle Epoque te koop wordt gezet is voor de bewoners de maat helemaal vol en is het tijd voor actie. Ze beramen een plan om degene die verantwoordelijk is voor deze toestand te bestelen en zo het bejaardentehuis terug te kopen. Maar hiervoor hebben ze de hulp van de jongeren nodig en komen ze met wel weg met dit plan?

Voor wat hoort wat is vanaf donderdag 10 september om 21:10 te zien op één.

Lees ook:

Redactie