web analytics

Duitse serie Faking Hitler bij Videoland

Faking HitlerOp maandag 2 mei is bij Videoland de Duitse miniserie Faking Hitler te zien. De serie telt zes afleveringen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Stern-Journalist Gerd Heidemann (Lars Eidinger) heeft een knaller nodig want hij heeft al een tijd geen primeur meer gehad en staat onder druk. Konrad Kuja (Moritz Bleibtreu), is een crimineel en kunstvervalser die geld nodig heeft. Hij leeft van de verkoop van vervalste memorabilia aan oude nazi’s en verzamelaars. Zijn laatste verkoop was een foto van Hitler en dat zorgt voor veel interesse en daarmee kwam hij op het idee om de dagboeken van Hitler zelf te schrijven en te verkopen. Via een omweg komt één van die dagboeken in handen van Gerd en die ziet hier de knaller in die hij nodig heeft en hij doet er dan ook alles aan om de overige boeken ook te bemachtigen voor het tijdschrift Stern.

Hoewel er een vriendschap tussen Gerd en Konrad begint te ontstaan, gebaseerd op een leugen én hun eigen voordeel, gaat Gerd onder druk van de hoofdredactie op zoek naar bewijzen dat de dagboeken echt zijn. Maar ondanks de twijfel over de echtheid gaan ze de dagboeken toch publiceren. Ondertussen wordt de jonge Stern-redactrice Elisabeth Stöckel (Sinje Irslinger) door de jonge Joodse onderzoeksjournalist Leo Gold (Daniel Donskoy) gechanteerd door het foute verleden van haar vader (Ulrich Tukur). Leo wil Elisabeth gebruiken om de publicatie van de dagboeken te verhinderen.

Faking Hitler is vanaf maandag 2 mei te zien bij Videoland

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven