BBC Dramakanaal BBC First vanaf mei 2015 te ontvangen

BBC FirstVanaf 16 mei begint BBC Worldwide het dramakanaal BBC First in Nederland. Op dit nieuwe kanaal zijn  Britse dramaseries te zien. De zender is vanaf de start te ontvangen in het basispakket van KPN bij Interactieve TV. Met de andere kabelbedrijven wordt nog onderhandeld over doorgifte.

BBC First is een kanaal wat alleen maar Britse dramaseries op te zien met Nederlandse ondertitels. Nederland is het eerste niet-Engelstalige land waar BBC First wordt uitgezonden. Een half jaar geleden werd het kanaal al beschikbaar in Australië, maar de Nederlandse versie zal geen kopie worden, want de programmering wordt afgestemt op het land. En Nederland is dol op misdaadseries, dus die zullen er dan ook op te zien zijn.

Op het kanaal zouden dramaseries te zien zijn als The Musketeers, Sherlock, Silent Witness, Banished en Wolf Hall. Kijkers hoeven niet bang te zijn dat deze series niet meer te zien zijn bij de NPO, daar worden de series ook nog gewoon op uitgezonden, al zal dat zijn nadat ze door BBC First zijn uitgezonden.

Lees ook:

Redactie