web analytics

Spaanse ziekenhuisserie Respira bij Netflix

Op vrijdag 30 augustus is bij Netflix de Spaanse ziekenhuisserie Respira (Engelse titel: Breathless) te zien. De serie, van de makers van Elite, telt acht afleveringen.

De serie speelt zich af in het ziekenhuis Joaquín Sorolla in Valencia dat eigenlijk een beetje op instorten staat. Co-assistent Biel de Felipe (Manu Rios) werkt zich helemaal kapot met een dagelijks schema van wacht- en overuren en dan hebben ze ook nog hun eigen persoonlijke problemen. Zij en de rest van hun collega’s hebben te maken met tweespalt in het ziekenhuis. Aan de ene kant staat Dr. Moa (Borja Luna) die een opstand wil tegen het systeem om de privatisering van de zorg te voorkomen en wil hij een staking houden terwijl Dr. Amaro (Aitana Sánchez-Gijón) juist wil dat de patiënten normaal behandeld moeten worden.

De spanning loopt op als een zwaargewicht uit de lokale politiek binnenkomt en uiteindelijk het slachtoffer wordt van zijn eigen bezuinigingen. Verdere problemen die langskomen zijn een massale voedselvergiftiging, een brand, verkrachtingszaak en een stroomstoring.

Respira is vanaf vrijdag 30 augustus te zien bij Netflix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven