web analytics

The Marvelous Mrs. Maisel grote winnaar bij Emmy’s

Emmy AwardOp maandag 17 september werd al weer voor de zeventigste keer de Emmy Awards uitgereikt. De grote winnaar is de komedieserie The Marvelous Mrs. Maisel met 5 Emmy Awards. De serie is in Nederland te zien bij Amazon Prime. Andere grote winnaar is The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, die serie won drie prijzen.

Komedie
De Emmy voor beste komedie ging naar The Marvelous Mrs. Maisel. Beste acteur in een komedieserie is Bill Hader voor zijn rol in Barry. De beste vrouwelijke actrice in een komedieserie is Rachel Brosnahan voor The Marvelous Mrs. Maisel. Beste mannelijke bijrol won Henry Winkler voor zijn rol in Barry. De beste vrouwelijke bijrol is gewonnen door Alex Borstein voor haar rol in The Marvelous Mrs. Maisel.

Miniserie of TV-film
De beste miniserie is The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Beste acteur in een miniserie of tv-film is Darren Criss voor zijn rol in The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. De beste actrice is Regina King voor haar rol in Seven Seconds. Beste vrouwelijke bijrol is voor Merritt Wever voor Godless. Jeff Daniels kreeg een Emmy voor zijn mannelijke bijrol in Godless.

Dramaserie
De beste dramaserie is Game of Thrones. Beste acteur in een dramaserie is Matthew Rhys voor The Americans. Beste actrice is Claire Foy voor haar rol in The Crown. Beste acteur voor een bijrol is Peter Dinklage voor zijn rol in Game of Thrones. Beste actrice voor een bijrol is Thandie Newton voor haar rol in Westworld

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven