web analytics

The Librarians gecanceld, Endeavour krijgt zesde seizoen, ITV met nieuwe series

EndeavourDe Amerikaanse serie The Librarians stopt na het vierde seizoen. De zender TNT heeft besloten om geen vijfde seizoen te bestellen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige filmreeks en gaat over een oude organisatie met een aantal bibliothecarissen de verschillende magische voorwerpen die in deze wereld bestaan beschermen. In Nederland was de serie te zien bij Veronica.

De Britse detective Endeavour krijgt een zesde seizoen. Ook in het nieuwe seizoen, die in 2019 zal verschijnen, zien we hoe Endeavour Morse (Shaun Evans) promotie krijgt en telkens een nieuwe zaak oplost. Ook zijn mentor Fred Thursday (Roger Allam) is weer van de partij en dit seizoen zal zich afspelen in 1969. In Nederland is de serie te zien bij NPO1 en in België bij één.

ITV heeft bekend gemaakt dat ze de serie The Singapore Grip gaan uitzenden, gebaseerd op het boek van J.G. Farrell. De serie telt zes afleveringen en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt een Britse familie die in Singapore woont ten tijde van de Japanse inval. Rubberkoopman Walter Blackett, zijn vrouw Sylvia, dochter Joan en zoon Monty leven in weelde en merken niets van de zorgen in Europa. Als de zakenpartner van Walter ziek wordt lijkt het hen een goed idee dat de zoon van de zakenpartner, Matthew een goede partij is voor dochter Joan. Maar de idealen van Matthew zorgt voor bedenkingen en dan komt Matthew ook nog in zwang van Vera Chiang, een mysterieuze Chinese vluchteling.

Bij ITV zal ook de zes-delige dramaserie The Bay te zien zijn die zich afspeelt in het kuststadje Morecambe. Als agent Lisa Armstong een vermissing krijgt toegewezen lijkt het een zaak als ieder ander: tragisch, maar herkenbaar. Als familierechercheur is ze getraind om nooit emotioneel betrokken te raken. Ze moet de families steunen tijdens een nare situatie, maar ook de oren en ogen van de politie zijn tijdens het onderzoek. Maar er lijkt iets raars aan deze zaak te zijn. Lisa ontdekt dat ze een persoonlijke connectie heeft met de familie en wil ze rechtvaardigheid voor de familie.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven