ITV komt met Trauma, Girlfriends, White Dragon en Next of Kin

ITVDe Britse zender ITV heeft vier nieuwe dramaseries bekend gemaakt die worden gemaakt in 2017.

Trauma is een drie-delige dramaserie geschreven door Mike Bartlett. In de serie zien we hoe de vijftien jarige Alex Reynolds dood gaat als hij op de trauma-afdeling ligt van een Londens ziekenhuis. Dit gebeurt terwijl hij onder toezicht is van Jon Stephens. De vader van Alex, Dan, vindt hem verantwoordelijk voor de dood en wil dan ook gerechtigheid. Beetje bij beetje verwoest hij het leven va Jon.

In Girlfriends zien we drie vrouwen die elk een levensveranderende crisis heeft. In zes afleveringen volgen we Linda, Sue en Gail, die tegen de zestig lopen en moeite hebben met wat het leven voor hun in petto heeft: Tijdens een cruise verdwijnt Micky, de man van Linda. Hij dronk nogal veel en de vraag is nu of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat het een ongeluk was. Sue is nooit getrouwd, maar heeft wel al dertig jaar een affaire met John die ook de vader van haar zoon is. Maar dan laat John zijn oog vallen op de jongere Stacey en wil haar zelfs de baan van Sue geven. Gail wil ondertussen haar tweede huwelijk met man Dave redden. Daar heeft ze zes weken voor tot de scheiding definitief is, maar kan ze daar haar aandacht wel bijhouden? Haar zoon Tom komt net uit de gevangenis en heeft haar nodig om zijn leven weer op de rails te krijgen.

White Dragon is een samenzwerings thriller. De acht afleveringen worden in Azië gefilmd. Het leven van professor Jonah Mulray staat op zijn kop als zijn vrouw om het leven komt bij een auto-ongeluk in Hong Kong. Zij werkte daar telkens een half jaar en hij is daar nooit geweest wegens vliegangst, maar nu moet hij daarheen om haar te identificeren. Daar doet hij ontdekkingen over zijn vrouw en raakt hij langzaam maar zeker meer en meer in een samenzwering getrokken om de waarheid over de dood van zijn vrouw te ontdekken.

Next of Kin is een familiethriller en zal zes afleveringen tellen. Psycholoog Mona Mirza is van slag als haar geliefde broer wordt vermoord als hij bij een medisch goed doel in het buitenland werkt. Door zijn dood komen de familiegeheimen aan het licht. Ze komt terecht in een web van verraad, samenzweringen en moord. Ze moet een manier vinden om zichzelf te beschermen en ook haar familie en carrière als deze onder vuur komen te liggen.

Lees ook:

Redactie