web analytics

Amazon kondigt nieuwe series voor 2016 aan

AmazonDe Amerikaanse streamingsdienst Amazon heeft voor 2016 vijf nieuwe series aangekondigd. Hiermee zijn er in 2016 maarliefst twaalf eigen series te zien op hun streamingskanaal.

Amazon heeft twee dramaseries aangekondigd: Good Girls Revolt. Deze serie speelt zich af in 1969 en volgt een groep vrouwlijke researchers van ‘News of the Week’, want hoewel de wereld veranderde in die tijden bleef het op de nieuwsvloeren nog ouderwets. Deze groep vraagt om eerlijk behandeld te worden en dat levert nogal wat veranderingen op in huwelijken, carrières, sex- en liefdeslevens en vriendschappen. Acteurs zijn Genevieve Angelson, Anna Camp, Erin Darke, Chris Diamtopoulos, Hunter Parrish, Jim Belushi, Joy Bryant en Grace Gummer.

De tweede dramaserie is Patriot en dat is een politieke thriller die gaat over officier John Tavner (Michael Dorman). Zijn laatste missie om ervoor te zorgen dat Iran niets met atoomwapens doet. Hij gebruikt als cover dat hij een medewerker van een bedrijf is die in leidingen doet. Zijn PTSD, de blunderende overheid en zijn werk in de echte leidingfabriek zorgen er voor dat zijn missie moeilijk uitvoerbaar is. Andere acteurs zijn Terry O’Quinn, Michael Chernus, Kathleen Munroe, Aliette Opheim en Kurtwood Smith.

De andere drie series zijn komedieseries. Highston gaat over Highston Liggetts (Lewis Pullman), een 19-jarige met een grote groep bekende vrienden. Alleen hij is de enige die ze kan zien. Zijn ouders Jean (Mary Lynn Rajskub) en Wilbur (Chris Parnell) vinden dat hij psychische hulp nodig heeft, maar zijn oom Billy (Curtis Armstrong) vindt dat er niets aan de hand is. Het is een serie over wat het betekend normaal te zijn in een ongewone wereld. De tweede komedieserie is One Mississippi, een zwarte komedie geïnspireerd op het leven van Tig Notaro. Tig gaat terug naar haar geboortestad Bay Saint Lucille nadat haar moeder Caroline is overleden. Nu het slechter gaat met de gezondheid van Tig vindt ze het lastig om haar plek te vinden zonder de persoon die haar begreep. Ze krijgt hulp van haar oudere broer Remy (Noah Harpster) en haar emotioneel afstandelijke stiefvader Bill (John Rothman). Een verrassingsbezoek van Tig’s vriendin Brooke (Casey Wilson) laat zien hoe Tig niet op haar plek is na de dood van haar moeder.

De derde komedieserie is Z: The Beginning of Everything. Dat is een biografische serie over Zelda Sayre (Christina Ricci) die begint voordat ze de schrijver F. Scott Fitzgerald ontmoet. Maar daarna zien we hun affaire en hun huwelijk als bekend koppel. We zien de wilde feestjes, de opzwepende jazz, de artiesten van die tijd maar ook het alcoholisme en de geestesziekten die hun latere jaren zal kenmerken.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven